Voetreflex voor gezond werk

imageIk heb een nieuwe Baan. Nou ja, nieuw? Ik heb reflexologie pas ontdekt maar ik heb voorgangers door de eeuwen heen. Die wisten het al! Via reflexen kun je veel doen om het welbevinden te verhogen. Ik verbaas me er nog steeds over. In Denemarken doen ze dat al niet meer. Daar zetten ze reflexologie gewoon in. Om het ziekteverzuim terug te dringen en om het welbevinden van medewerkers te verhogen. Hoe leuk is dat?! Zou toch mooi zijn als we dat in Nederland ook doen. Mogelijk is het in ieder geval al wel!

In de link hieronder het hele artikel maar vooral dit stukje is leuk voor bedrijven;

this practice in Denmark has resulted in reduced sick leave and absenteeism (and significant economic savings for the employers). Employees have consistently reported complete or partial improvement in conditions where they sought reflexologists’ help and even relief for additional problems related to stress. In one municipal district, almost one-third of the employees reported greater satisfaction with their jobs after completing six sessions with a reflexologist.

http://www.takingcharge.csh.umn.edu/explore-healing-practices/reflexology

Bedrijven kunnen voetreflex inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. Zeker in tijden waarin fors bezuinigd moet worden, is dit goed nieuws! Het is tenslotte in ieders belang dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.
Voetreflex wordt vooral in Denemarken, maar ook in andere landen met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Arbeidsgerelateerde klachten – bijvoorbeeld rug-, arm-, nek- en schouderklachten, die zijn ontstaan door een verkeerde werkhouding of aanhoudende stress – kunnen worden aangepakt. Uit diverse onderzoeken, blijkt ook dat de werktevredenheid van werknemers wordt verhoogd en kosten worden bespaard.
Voor meer informatie; info@voetgesprek.nl

 

 

 

Geef een reactie